Home » Blog » Waarom groene cosmetica

Waarom groene cosmetica

Een gemiddelde Europese vrouw gebruikt gemiddeld 2,5 kilo aan verzorgingsproducten per jaar!  Gemiddeld 12 verschillende producten per dag en totaal dus meer dan 126 ingrediënten die jij per dag op je smeert / binnenkrijgt.

Als je zoveel ingrediënten op je huid smeert is er een kans dat je reageert op een van deze ingrediënten. Je huid kan reageren op een synthetisch product, maar ook een natuurlijk product kan irritatie veroorzaken wanneer er een - voor jou - te hoge dosis van een bepaald ingrediënt in zit, of iets waar je gewoon niet tegen kunt.

Neem als voorbeeld Parfum. 

Dit bestandsdeel kan zowel natuurlijk als synthetisch een allergische reactie kan veroorzaken. 

Door een irritatie of allergische reactie gaat je huid snel achteruit. Rode vlekken, jeuk en andere onaangename reacties kunnen tot snellere huidveroudering leiden. Je huid wordt sneller dunner en de vezels die je huid stevig houden ( Collageen en Elastine ) worden afgebroken. 

 

Je lichaam is een wonder, er gebeuren zoveel prachtige dingen in ons lichaam. Ik geloof dat het een vorm van respect hebben voor je eigen lichaam is door jezelf te verzorgen met goede producten. In mijn ogen zijn dit zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten die de kans op een allergische reactie zo klein mogelijk maken. We hebben het zo druk tegenwoordig dat er weinig tijd meer is voor onszelf. Jezelf verzorgen met de juiste producten is een vorm van zelfliefde en zelfrespect. Je onderhoud je tanden toch ook met regelmaat?

 

Steeds meer bedrijven zijn bewust bezig met verpakkingen die gerecycled kunnen worden, ingrediënten die fair trade worden geteeld en producten die gemaakt worden met respect voor mens dier en milieu. Hier wordt iedereen toch blij van. 

 

Doet mij denken aan de uitspraak:

We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar we hebben haar in bruikleen gekregen van onze kinderen.


«   »