Home » Blog » Sporten? in dit weer?

Sporten? in dit weer?

Als het winter is vind ik het moeilijk om in de avond uren nog mijn motivatie te vinden om te gaan sporten, als ik eenmaal ben geweest, voel ik me zo goed, en ben ik ook blij dat ik toch ben gegaan, hoe komt dat toch?

Ik doe bootcamp 1x in de week en ik vind het buiten sporten heerlijk. Als het weer kouder en natter begint te worden dat zit ik toch liever thuis op de bank met een dekentje, lekker warm. Ik vind het zonde van mijn tijd en bedenk allerlei excuses om maar niet te hoeven van mezelf, hierdoor praat ik het goed naar mezelf toe dat ik niet ga.... 

Waarom doen we dat? Is het onze ego die geen zin heeft en liever lui op de bank ligt? Wat voor een rede ons hoofd kan verzinnen waarom het beter is om niet te gaan... ga ik toch.

Het voelt alsof ik mezelf ernaartoe moet slepen, als een klein kind wat haar zin niet krijgt in de supermarkt, maar als ik hier overheen stap en bedenk hoeveel goede stoffen er vrij komen tijdens het sporten. Hoe goed het is voor mijn lichaam en mijn hoofd! Dan is er toch geen rede om niet te gaan? Daarnaast is het ook goed voor je huid, om te ontstressen, voor een betere nachtrust en je maakt je even los van je dagelijks leven.

Dus als ik niet hoef te werken vind je mij bezweet en kapot buiten op staat burpies, squats en push ups te doen voor mezelf!

Kom uit je comfortzone en zorg goed voor jezelf! 

Lieve groet, Lucie 


«   »