Groen maakt gelukkig!

Er zijn vele verhalen en onderzoeken te vinden over groen, en hoe je gelukkig zou worden van de natuur. We gaan wandelen langs het strand, fietsen in de bossen of in de tuin bezig, waar je ook voor kiest, de natuur brengt rust in tijden van hectiek. 

Er zijn verschillende vormen van groen. Ik lees nu heel veel over een groene lifestyle. Wat betekent dit?

 

Voor mij zijn er meerdere vormen van groen waar ik gelukkig van word:

 

-Groen eten, betekend voor mij, gezond eten, veel groenten en fruit en regelmatig ( buiten ) bewegen. 

 

-Groene ingrediënten in je cosmetica, die zijn heel belangrijk voor mij omdat ik geloof dat je lichaam meer baat heeft bij natuurlijke ingrediënten dan chemische. 

 

-Groen in je tuin is goed voor het milieu maar ook voor jezelf. 

Er zijn steeds meer onderzoeken bekend: hoe groener onze woonomgeving, hoe minder lichamelijke en psychische klachten we hebben, contact met de natuur is gezond. Een beetje in de tuin rommelen of een heerlijke wandeling door het park, allebei werkt het positief op je humeur en stress niveau.

Je hoeft even niet met andere mensen, alleen jij, je tuin en het benodigde gereedschap, het lijkt bijna mindful tuinieren! 

Het kan al een paar minuten per dag. Tuinieren is geen straf. Het is een moment voor jezelf, je kunt je gedachten even laten varen. Je hoofd mag even uitrusten van alle hectiek. het maakt niet uit of je tuin klein of groot is, op een balkon kan het ook. Dus duik met je handen in de aarde en ik beloof je, van tuinieren wordt je gelukkig! 

 

 

Groen in huis of op je werkplek:

Planten breken nare fijn stoffen af.  De planten in jouw huis nemen deze stofjes op en breken het af, ze zorgen voor een schonere lucht en betere luchtvochtigheid en dit kan weer leiden tot verminderde allergieën en ziekteverzuim. ( ook op de werkvloer )

 

Geniet van de mooie dingen die de natuur te brengen heeft, de bomen, de dieren, de sterren. Sta er even bij stil en probeer alles in je op te nemen. Laat je gedachten los over verwachtingen of je onrealistische eisen. Alleen kijken en ervaren wat de natuur te bieden heeft. 

 

Dus als conclusie: Ja groen maakt gelukkig, eigenlijk de natuur, buiten zijn. Ik wordt er heel blij van !  Luister naar je eigen lichaam en gun jezelf ook een oplaad moment in de natuur. Zeker in drukke tijden waarin we eigenlijk continu aan het racen zijn, is het belangrijk om de momenten te pakken om weer even op te laden.

Voor mij is dat even tijd voor mezelf nemen en in de tuin rommelen. Soms lees ik een boek, als ik maar even alleen kan zijn, alleen met mijn gedachten om weer even op te laden.

Meer groen voor iedereen!

 

Lieve, groene groetjes Lucie 

 


«   »