Waarom Omega 3 visolie?

In de winter had ik altijd last van een droge jeuk huid, zeker als de verwarming weer aanging in de winter heb ik hier altijd weer last van. Vooral mijn rug jeukt dan heel erg. Goed insmeren helpt wel, maar met 2x per dag insmeren gaan de potjes bodylotion erg hard. 

Ik heb ooit eens iemand gehoord over visolie, ik heb eerst een merk geprobeerd van de kruitvat of iets. De jeuk werd minder ik had alleen erg last van het op boeren van vis de hele dag door. Ik kreeg het advies om dan maar extra ananas eten... Ja uhm ..

 

Toen mijn voorraad visolie opwas duurde het een tijdje voordat ik in aanraking kwam met Zinzino. Ik wilde toch nog visolie kopen dus als ik via iemand te horen krijg dat dit goed spul is word ik nieuwsgierig. 

 

Er werd eerst een bloedtest gedaan om te kijken wat de verhoudingen omega 3 en 6 waren. Waarom dit belangrijk is zal ik straks aan je uitleggen. Ik kreeg gelijk een fles mee en de uitslagen zouden later komen. Ik eet redelijk gezond, op mijn suikerverslaving na, dacht ik... HELAAS.  De uitslagen van de onafhankelijk onderzoeksbureau waren veelal in het rood. Dit maakt het voor mij heel duidelijk dat we niet altijd kunnen zien wat er in ons lijf gebeurt en wat we opnemen. Je kan heel gezond eten en smeren, maar als je cellen hier niets mee kunnen is het alsnog zonde van je geld!

 

Na het gebruik van Zinzino visolie merkte ik dat mijn huid en geheugen hier erg veel baat bij hadden. Ik voel mij er goed bij en zelfs mijn gezin is nu aan de visolie! 

 

Wat is Omega 3 en 6:

Je hebt vetten nodig om in energie om te zetten. Omega-3 en omega-6 zijn beide essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren, dat wil zeggen dat het lichaam ze in tegenstelling tot omega-9 vetzuren niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding moet halen.

 

In deze tijd krijgen wij vaak teveel omega 6 binnen. Dit zit o.a. in cake, koek, gebak, patat en andere geharde plantaardige oliën. Om dit te kunnen herstellen is het belangrijk dat je meer omega 3 binnen krijgt om deze verhoudingen weer in balans te krijgen. 

 

Omega-3 vetzuren zijn onder andere rijk aanwezig in vette vis (zalm, makreel, sardines, haring), algen, visolie, krillolie, lijnzaad(olie), pompoenpitten en walnoten.


De belangrijkste functie van omega-3 vetzuren is dat ze het reparatieproces van de cellen ondersteunen, waarmee ze bijdragen aan een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, kanker, hersenbloedingen, alzheimer, artritis en andere degeneratieve ziektes.

 

Omega-6 vetzuren vind je in veel plantaardige oliën die door de voedingsindustrie wordt gebruikt. Deze soorten worden omgezet in arachidonzuur (AA) en linolzuur (LA) in ons lichaam. Dit bevordert ontstekingen in ons lijf.

Er zijn maar weinige goede bronnen omega-6 (gammalinoleenzuur (GLA)), zoals hennep-, borage- en teunisbloemolie.
Deze goede omega-6-vetzuren versterken onder andere het immuunsysteem en ondersteunen hart en bloedvaten in tegenstelling tot de omega-6 vetzuren die je in fastfoodproducten terug vindt.

 

Wil je meer lezen over Omega vetzuren en de producten van Zinzino? Klik dan hier op deze link: https://lymeherstel.nl/omega3-info/

 

 

 


«   »