Mindful je huid verzorgen

Stel je voor, elke avond dat je je gezicht schoonmaakt, je kijkt naar jezelf in de spiegel en voelt dat alles oke is. Je smeert de creme op met zelfliefde en aandacht. Er zijn geen andere gedachten op dat moment. Alleen tijd voor jou en je huid. Je voelt alle spanning van de dag van je schouders afglijden, je draait je schouders rond en ademt een paar keer diep in en uit. Op de laatste uitademing laat je alle stress los. Hoe klinkt dat? 

 

Mindfulness is voor mij iets heel belangrijks. Als ik mijn hoofd z'n eigen gang laat gaan zit ik overal met mijn gedachten, doe ik drie dingen tegelijk en ben ik zo snel afgeleid. Mindfulness helpt mij om bewust te kiezen waar ik ben met mijn aandacht. Het gaat om in het moment zijn, alleen nu. Er zijn geen andere gedachten dan dit en dat geeft rust. 

 

Elk moment van de dag kan je mindfulness oefenen, als je op de fiets zit en om je heen kijkt en geniet van de omgeving. (vindt er niets van en probeer er niets aan te veranderen, alleen waar te nemen.) Als je je tanden poets met je andere hand dan dat je gewend bent, hierdoor heb je de aandacht nodig. Of als je onder de douche staat en het water intens voelt stromen over je lichaam. Hoe de waterstraal op je hoofd terecht komt en alle zware negativiteit mee neemt het doucheputje in. 

 

Wat werkt voor jou? 

Kies een activiteit uit, en blijf met je aandacht bij deze taak totdat je hem volledig hebt volbracht. Dwaalt je mind af, merk het dan op zonder te oordelen en ga met je aandacht weer terug naar je activiteit. Succes! Je kan dit! 

 

Lieve groet Lucie 


«   »