Home » Blog » Ik moet helemaal niets

Ik moet helemaal niets

Hoe vaak zeg jij het? Ik moet even ... of ik moet... 

 

We leven in een wereld waarin we denken dat we veel moeten. De berichten op social media helpen niet mee, ik moet gezond eten, veel vrienden hebben, sporten, leuke dingen doen, elke dag stofzuigen, nieuwste gadgets hebben of op een luxe reis naar Bali.

 

Er zijn weinig dingen in het leven die we echt moeten. Naar de wijsheid van mijn man: Niets moet, poepen moet.

 

Natuurlijk zitten hier een hoop haken en ogen aan, maar de echte vraag is , moet dit echt? Of ben je jezelf nu onmogelijke taken en verwachtingen aan het opleggen? 

 

Als ik dit niet doe dan ben ik niet... goed genoeg, belangrijk genoeg, aardig enz.

Ik moet deze taken nog afronden voordat ik kan ontspannen, genieten enz

 

 

Soms kan het heel fijn zijn om te weten waarom ervaar ik dit als moeten, wat zit erachter? Dan kan je voor een volgende keer als je zegt. Ik moet... Stieken lachten en dit veranderen in: Ik wil of ik mag of ik kan. Deze woorden klinken al veel liever voor jezelf dan ik moet. Kijk eens hoe dat voor je voelt als je het woordje moeten veranderd in mogen of kunnen. Vraag jezelf ook eens af of het echt zo belangrijk is?

 

Zo is het ook met je huid verzorgen. Je moet niets van mij. Als je elke avond voor de spiegel staat en je verzorgings ritueel voelt als moeten gaat er iets niet helemaal goed. Dit is een moment voor jezelf, je mag goed voor jezelf zorgen en hier tijd en aandacht aan besteden. Het is nodig om tijd te nemen voor jezelf. ( anders doet iemand anders het ! ) 

 

Misschien als je leuk ritueel voor jezelf maakt en het ritueel kan zien als een cadeautje voor jezelf, een verwen momentje maak je het al een stuk leuker. Want er bestaat niet zoals als een wonder creme die huid schoonmaakt, hydrateerd en alle rimpels laat verdwijnen in 1x. Sorry. Je mag hiervoor aan het werk, voor jezelf voor je lijf en gewoon omdat je een prachtig mens bent en dit verdient heb.

 

Vind de moed om te doen wat jij daadwerkelijk wil en kies voor JOUW leven

 


«   »