Zelfzorg zonder zelfkennis?

Zelfzorg. Iets wat je nu veel meer hoort, je moet goed voor jezelf zorgen. Dit klinkt leuk maar HOE?

 

Als ik tegen een moeder van jonge kinderen vertel dat ze iedere ochtend moet gaan mediteren... Wat denk jij wat er gebeurt?

Zelfzorg is een zoektocht opzich. Om te ontdekken wat voor jou werkt, wat past bij jou leven op dit moment en waar je ook makkelijk tijd voor kan maken. Dit moet je plannen!

 

Goed voor jezelf zorgen gaat verder dan je lijf goed voeden en bewegen, het heeft ontspanning nodig. Ontspannen is voor mij het loslaten van spanningen, op verschillende niveau's. Omdat er steeds meer spanning, druk en stress ontstaat is juist ontspanning nu erg belangrijk. Iedereen is bezig met die marathon, maar waar gaan we naartoe? 

We blijven rennen, putten ons lichaam uit, verwachten te veel van onszelf en misschien ook wel onze omgeving. Iedereen raakt wel eens uit balans. Nu is de vraag, wat heb jij nodig om weer terug te komen in balans?

 

Wat werkt voor jou als de werkdruk weer eens oploopt en als je todo lijst als een verlanglijstje voor Sinterklaas aanvoelt. Wat werkt voor jou?

Ik wil je een verhaal vertellen van iemand die ik laatst in de praktijk had. Ze heeft veel aan haar hoofd, kinderen die tijd en aandacht vragen, een man die nu thuiswerkt en zo stapelt het zich op. De emmer loopt steeds voller en ze had geen idee waar de stop zit.

Hier ontstond een zoektocht, eentje die in mijn ogen nooit afgelopen is. Het begint bij; wat vind je leuk om te doen, waar krijg je energie van, wat vindt je belangrijk in het leven. Zo begint de zoektocht....

 

Uiteindelijk is dagelijks een buikademhaling, de voeten masseren met lavendelolie voor het slpane gaan en af en toe een nacht alleen weg de uitkomst voor haar. De emmer wordt zo weer iets leger en is ze meer bestand tegen de dagelijkse 'stress' Hierdoor is ze een leuker mens, voor zichzelf, haar kinderen en voor haar man.

En nu jij? Wat is jouw zoektocht? Zet jezelf bovenaan je prioritieten lijstje en ga opzoek.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.