Mascara, mindfulness en meditatie

De kracht van innerlijke en uiterlijke schoonheid.

 

Mooie plaatjes, filters, photoshop, het kan allemaal in deze tijd. Wat ook valkuilen met zich mee brengt, we zien alleen maar de buitenkant, een gemaakt beeld van iets. Gelukkig zien we hier en daar steeds meer mensen ( ook vrouwen) die laten zien dat hun leven niet perfect is. 

Er bestaat geen perfect, dit is een plaatje in ons hoofd wat wijzelf gecreëerd hebben, een beeld waarvan wij denken dat het perfect is, gecreëerd door angst, twijfel, onzekerheid, oordelen, een onrealistisch beeld. Naarmate we ouder worden kunnen we hier soms last van krijgen, dat wij niet aan dit innerlijk beeld voldoen.

 

Als schoonheidsspecialiste heb ik zoveel onvrede gezien, hoeveel mensen zo streng en kritisch (en onrealistisch) naar zichzelf kijken. 

 

Ik geloof in de kracht van innerlijk en uiterlijk in balans, samen voor een gezond en gelukkig leven. Jezelf accepteren als je in de spiegel kijkt, jezelf met zachtheid en compassie bekijken in plaats van de kritische blik. Als we in een bos lopen oordelen we toch ook niet over de bomen? Die zijn goed zoals ze zijn...

 

Mascara, huidverzorging, ik geloof dat dit een brug is om jezelf ook van binnen goed te verzorgen, om de tijd te nemen voor jezelf. Het moet geen masker worden maar een hulpmiddel. Een middel om liever te zijn voor jezelf, om rust te krijgen in je hoofd en echt de tijd te pakken vanuit zelfliefde. 

 

Ja ik geloof in de kracht van mascara en zelfontwikkeling, ken jezelf, stel jezelf goede vragen, die je verder helpen en vraag jezelf bij elke (negatieve) gedachten af, is dit echt waar? 

Vindt je antwoorden in de stilte door mindfulness of meditatie, ga de natuur in en laad jezelf op.

 

Dit is jouw leven, jouw keuzes, jouw eigen verantwooordelijkheid. 

 

Lieve groet Lucie

 


«   »