I Surrender

Het leven,

 

Hoe interessant, verdrietig, blij of mooi het ook kan zijn. Het facineert mij. Waarom doen we wat we doen? Hoe komt het dat alles in deze maatschappij zo gevormd is zoals het is. 

Is dit eigenlijk wel iets wat bij jou past? 

 

Soms stel ik mijzelf voor dat het leven een grote rivier is, de rivier des levens om het een naam te geven.

 

Ik kan zelf kiezen wat ik doe op deze rivier, ik kan relaxen op een stukje hout, ik kan een boot nemen en zelf kiezen welke kant we op gaan bij een splitsing. Zodra ik naar de kant wil zwemmen of tegen de richting in gaat het niet goed. Ik verdrink en verkramp en alles lijkt onmogelijk. Ik kom maar niet bij de kant hoe hard ik ook zwem.

 

Zodra ik mij ontspan en mee laat drijven met de stroom in mijn boot of hoe dat ook, krijgt het leven vorm, gaan de dingen zoals ze gaan en vloeit alles mee wat wat er is. 

 

Als jij je nu eens voorstel dat je ook zo'n rivier hebt, diep van binnen. Wat ben jij aan het doen op dit moment? Ben jij aan het tegenspartelen? Tegen de stroom aan het vechten? Of kan jij ook loslaten en jezelf laten dragen door de kracht van het water.

 

De titel van deze blog heeft te maken met het moment waarin ik weer eens DENK... Te veel denken werkt niet bij mij. Op dat moment besef ik mij weer hoe krampachtig ik aan het vasthouden ben aan iets. Haal diep adem, ontspan en ik zeg dan de woorden I surrender. Ik geef mij over aan de stroom van het leven. De stroom van mijn innerlijk ziel, die wil meebewegen met wat er is. 

 

Uiteindelijk komt alles goed. Zonder oordeel. Het is zoals het is. Geef geen energie weg aan dingen die je toch niet kan veranderen. 

Let's just be who we really are.

 

Lieve groet Lucie 

 

 


«   »