Home » Blog

Meditatie over mijn moeder, een persoonlijk verhaal.

Waarom doe jij wat je doet. Vandaag heb ik een eye opener mogen ontvangen over mijn motivatie waarom ik doe wat ik doe.

Vandaag in een heftige meditatie is mij veel duidelijk geworden. Het was een meditatie tijdens een event en de meditatie ging over mijn moeder. Hier werd mij zo duidelijk wat ik altijd al gevoeld hebt, en nu viel alles op z'n plek. Mijn moeder heeft haar leven gewijd aan het gezin en haar vak. Ze heeft drie kinderen opgevoed en daarnaast een eigen zaak opgezet die ook bleef groeien door de liefdevolle aandacht en vaktechnische kennis van mijn moeder, wat was ze een vakvrouw!

Ik heb ook mezelf afgevraagd, is dit echt wat je wil? Voor mijn gevoel heeft mijn moeder altijd geleefd voor anderen, voor het gezin en voor haar "klanten "

Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mensen wil inspireren om voor zichzelf te kiezen. Om echt je eigen pad te kiezen en te voelen waar jouw innerlijke kracht ligt.

Eerst heb ik veel twijfel gevoeld om dit te delen, wat zullen andere mensen erover denken.. En toch doe ik het, door mijn angst heen omdat ik jullie wil laten weten waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik het zo belangrijk vind dat je goed voor jezelf zorgt en dat je geniet van het leven. 

 

Lieve groet, Lucie 

Lees meer »

Sporten? in dit weer?

Als het winter is vind ik het moeilijk om in de avond uren nog mijn motivatie te vinden om te gaan sporten, als ik eenmaal ben geweest, voel ik me zo goed, en ben ik ook blij dat ik toch ben gegaan, hoe komt dat toch?

Ik doe bootcamp 1x in de week en ik vind het buiten sporten heerlijk. Als het weer kouder en natter begint te worden dat zit ik toch liever thuis op de bank met een dekentje, lekker warm. Ik vind het zonde van mijn tijd en bedenk allerlei excuses om maar niet te hoeven van mezelf, hierdoor praat ik het goed naar mezelf toe dat ik niet ga.... 

Waarom doen we dat? Is het onze ego die geen zin heeft en liever lui op de bank ligt? Wat voor een rede ons hoofd kan verzinnen waarom het beter is om niet te gaan... ga ik toch.

Het voelt alsof ik mezelf ernaartoe moet slepen, als een klein kind wat haar zin niet krijgt in de supermarkt, maar als ik hier overheen stap en bedenk hoeveel goede stoffen er vrij komen tijdens het sporten. Hoe goed het is voor mijn lichaam en mijn hoofd! Dan is er toch geen rede om niet te gaan? Daarnaast is het ook goed voor je huid, om te ontstressen, voor een betere nachtrust en je maakt je even los van je dagelijks leven.

Dus als ik niet hoef te werken vind je mij bezweet en kapot buiten op staat burpies, squats en push ups te doen voor mezelf!

Kom uit je comfortzone en zorg goed voor jezelf! 

Lieve groet, Lucie 

Lees meer »

Wat wil jij niet in je cosmetica

Wat wil je niet in je product:

Achterop de verpakking van een product vind je een lijst met ingrediënten: De INCI namen. Deze afkorting staat voor: Internationale Naamgeving van Cosmetische Ingrediënten.

 
 

Het eerste ingrediënt op de lijst is waar het product grotendeels uit bestaat.
Onderaan staan de ingrediënten in willekeurige volgorde wanneer er minder dan één procent van in zit.

Wat wil je niet in je cosmetica:

Minerale olie:
Op de verpakking te herkennen aan de termen petrolatum, petroleum, parafinum (liquidum), vaseline, mineral oil, Cera Microcristallina, Microcristallina WaxOzokerit en Ceresin.

Deze stoffen worden gemaakt van aardolie. Het sluit je huid af en de huid kan juist meer uitdrogen hierdoor. Omdat minerale olie wel een prettig gevoel geeft, heb je het idee dat het helpt. Helaas droogt de huid sneller uit en ga je weer meer gebruiken.

 

Op nummer 1 van meest irriterende ingrediënten staat parfum.

Zowel de natuurlijke variant als de synthetische kunnen allergische reacties opwekken. Met natuurlijk parfum bedoelen ze vaak etherische oliën. Deze kunnen dieper in de huid werken.

Geuren worden niet afzonderlijk opgenomen in de INCI lijst. De reden hiervoor is dat een geurige stof kan bestaan uit 100 enkele geuren. de omschrijving "Parfum" volstaat.
Als deze geurstoffen bekend staan om allergische reacties uit te lokken, moeten ze afzonderlijk vermeld worden.(zoals limoneen, linalool of Hexyl Cinnamal)

 

Conserveringsmiddelen staan op nummer 2 van de lijst met meest irriterende ingrediënten.

Parabenen zijn waarschijnlijk de bekendste conservingsmiddelen:

Proplylparaben: Metylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben en Isopropylparaben: Deze beïnvloeden de hormoonhuishouding en kunnen celdodend werken. Ook zorgen ze dat de huid sneller kan verouderen. Heel veel producten bevatten helaas nog parabenen. Check snel jouw producten!

Lees meer »

Natuur cosmetica, waarom is het beter?

 

 

Een gemiddelde Europese vrouw gebruikt gemiddeld 2,5 kilo aan verzorgingsproducten per jaar!  Gemiddeld 12 verschillende producten per dag en totaal dus meer dan 126 ingrediënten die jij per dag op je smeert / binnenkrijgt.

 

 

Gelukkig worden er steeds meer mensen bewust van welke producten ze gebruiken. Niemand wordt blij van chemische ingrediënten die de huid afsluiten of haar natuurlijke functies belemmeren.

 

In natuurcosmetica vind je ingrediënten die uit de natuur gewonnen worden. Dit kan volledig natuurlijk zijn of een deel hiervan. Houd er rekening mee dat als er maar een klein beetje natuurlijke ingredienten inzitten, dit wel  'natuurlijke cosmetica' genoemd mag worden. Deze zogenaamde greenwashing producten bevatten (meestal) meer natuurlijke ingrediënten dan conventionele cosmetica. Maar het merendeel van de ingrediënten zijn nog steeds dezelfde schadelijke ingrediënten.

 

Ik geloof dat het een vorm van respect hebben voor je eigen lichaam is door jezelf te verzorgen met goede, natuurlijke producten. Deze natuurlijke producten verstoren het evenwicht van je huid niet, maar voedt en herstelt het op natuurlijke wijze. Ze passen beter bij onze eigen huid structuur en cellen en is vaak ook beter voor het milieu. Denk maar aan de plastic bolletjes die via het riool in de zee terecht komen. 

 

Ook steeds meer bedrijven zijn bewust bezig met verpakkingen die gerecycled kunnen worden, ingrediënten die fair trade worden geteeld en producten die gemaakt worden met respect voor mens dier en milieu. Hier wordt iedereen toch blij van. 

 

Doet mij denken aan de uitspraak:

We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar we hebben haar in bruikleen gekregen van onze kinderen.

 

 

Is natuurlijk altijd beter?


Nee. Onze natuur bevat ontelbaar veel planten, kruiden en bomen die zeer giftig zijn en die helemaal niemand op zijn huid zou willen gebruiken. Of een natuurlijk product een positief effect heeft op je huid, is ook afhankelijk van hoe het ingrediënt gewonnen en verwerkt wordt.

 

Je huid kan reageren op een synthetisch product, maar ook een natuurlijk product kan irritatie veroorzaken wanneer er een - voor jou - te hoge dosis van een bepaald ingrediënt in zit, of iets waar je gewoon niet tegen kunt.

Neem als voorbeeld Parfum. 

Dit bestandsdeel kan zowel natuurlijk als synthetisch een allergische reactie kan veroorzaken. 

Door een irritatie of allergische reactie gaat je huid snel achteruit. Rode vlekken, jeuk en andere onaangename reacties kunnen tot snellere huidveroudering leiden. Je huid wordt sneller dunner en de vezels die je huid stevig houden ( Collageen en Elastine ) worden afgebroken. 

 

 

Dus kies je producten en ingredienten met zorg uit! Heb je geen zin om dit zelf uit te zoeken? In mijn praktijk ben je van harte welkom voor een gratis huid en product advies. Ga naar de online agenda maak gelijk je afspraak! 

 

 

Lees meer »

Tuin inspiratie

Het voorjaar komt eraan! Leuk! Overal zijn leuke en handige tuin ideeën op te doen. In alle folders van de grotere tuin centra staan inspiratie tips! Ga er eens langs en maak foto's van wat je mooi vind. Pintrest is hier ook heel handig voor! Deze kwam ik bij de IKEA tegen. Heel handig voor de kleinere tuinen die toch groen in hun tuin willen. Zoiets kan je natuurlijk ook zelf maken :D

Groene groetjes, Lucie 

Lees meer »

Vlekkenplan

Wil jij je tuin aanpakken en weet je niet precies waar je moet beginnen? Probeer eens een vlekkenplan te maken. Als je in je ontwerp of schets alle ramen, deuren en in-en uit gangen heb getekend, kan je een grove indeling maken wat je in je tuin wilt. Bijvoorbeeld gras, terras, schuur, border met planten. Per element pak je een kleur en je gaat kleuren. Het is handig als je ook alvast in je tuin tekent waar de veel zon / schaduw is. Zo kan je rekening houden met het invullen van je vlekkenplan. Eigenlijk is het een grove schets van de verschillende elementen in je tuin. Het kan je veel duidelijk geven van je toekomstige indeling van je tuin! Veel plezier ermee!

Groene groetjes, Lucie 

Lees meer »